لیست اختراعات حسين هلي
تب مالت يكي از مهمترين بيماري هاي مشترك بين انسان و حيوان است. بسته به نوع حاد يا مزمن بيماري علائم مختلفي از قبيل لرز، تب متناوب، تعريق، خستگي، درد به هنگام لمس ستوان فقرات، كاهش وزن، افسردگي، آبسه در تخمدانها، كليهها و مغز مشاهده مي شود. جهت توليد نانوحسگر ژني ژنوم بروسلا، پروب اوليگونوكلئوتيدي مورد استفاده بر اساس توالي ژني IS711، مشترك در بين تمامي سويه هاي باكتري بروسلا طراحي و ساخته شد. به منظور سنتز نانوساختار طلا، روش ترسيب الكتريكي بكار گرفته شد. پروب اليگونوكلئوتيدي تيوله روي سطح الكترود طلاي اصلاح شده با نانوروبان هاي طلاي پوشيده شده با شكوفه هاي طلا تثبيت شد. الكترود اصلاح شده با پروب DNA درون محلول هاي حاوي DNA هدف با غلظت هاي مختلف قرار گرفت. به منظور تشخيص فرآيند هيبريداسيون در غلظت هاي مختلف از DNA هدف، الكترود درون محلول بافر حاوي متيلن بلو قرار گرفت و بررسي هاي الكتروشيميايي انجام شد. به منظور بررسي عملكرد حسگر در شناسايي نمونه هاي واقعي و باليني، تمامي بررسي هاي انجام شده با توالي هاي سنتزي در رابطه با DNA هاي استخراج شده از نمونه هاي باكتريايي و نمونه هاي بيماران طبق پروتوكل انجام شد. اين نانوحسگر به دليل قابليت شناسايي دقيق و سريع بيماري تب مالت در حداقل زمان ممكن مي تواند در جهت جلوگيري از تاخير در شروع درمان بيماري و عوارض ناشي از بيماري موثر باشد، همچنين نقش بسزايي در كاهش خسارات اقتصادي-بهداشتي ناشي از اين بيماري ايفا كند.
ني آبنوش با قابليت تصفيه آب، فرآيند تصفيه را در نقطه مصرف انجام مي دهد و با هدف پاسخ و رفع نگراني در خصوص آلودگي آب از قبيل آلودگي هاي ميكروبي طراحي و ساخته شده است. اين محصول با استفاده از فيبرهاي توخالي و بهره گيري از تكنولوژي اولترافيلتراسيون امكان تصفيه آب هاي غير قابل شرب در مواقع بحران از قبيل سيل و زلزله و همچنين نيروهاي مسلح، كوهنوردان و افراد ساكن در مناطق محروم كه دسترسي به آب آشاميدني سالم براي آنها محدود مي شود را فرآهم مي كند. اين ني بدليل وزن سبك و اندازه كوچك، قابل حمل مي باشد و دسترسي به آب آشاميدني سالم را بدون نياز به برق، باطري و قطعات يدكي جايگزين فرآهم مي كند. هزينه پايين توليد محصول حاضر منجر به اين خواهد شد كه در شرايط مذكور به عنوان جايگزيني مناسب براي استفاده از آب هاي آشاميدني بطري شده باشد. پيكربندي اختراع حاضر به گونه ايست كه با حداقل نيروي مكشي مي توان عمل نوشيدن آب را انجام داد. در نظر گرفتن پارامترهاي مختلف طراحي و ساخت به جهت كاهش وابستگي به محصولات خارجي و عدم آسيب پذير بودن در شرايط تحريم از نقاط قوت محصول مي باشد.
اين اختراع با عنوان نانوحسگر ژني ليشمانيا ماژور (عامل سالك) كه در زمينه فني نانوفناوري پزشكي مي گنجد، با هدف ارايه در آزمايشگاههاي تشخيص طبي به صورت كيت ساخته شده است. چرا كه ابزارهاي مرسوم تشخيص ژنوم ليشمانيوز پوستي از حساسيت بالايي برخوردار نيستند. ابتدا نقاط كوانتومي مغناطيسي فريتي از طريق فرايند رسوب گيري سنتز و توصيف مي شوند. سپس الكترود خمير كربن اصلاح شده با نقاط كوانتومي مغناطيسي فريت براي تثبيت پروب (ژن اختصاصي ليشمانيا) استفاده مي شود. اين پروب طوري طراحي شده است كه نسبت به ديگر گونه ها، گزينش پذير باشد. سپس هيبريد شدن پروب با توالي مكمل و دريافت سيگنال هاي الكتروشيميايي اتفاق مي افتد. نتايج حاصل نشان دادند نقاط كوانتومي مذكور به دليل اندازه كوچك و نسبت سطح به حجم بالا يك بستر عالي براي ساخت نانوحسگر ژني مي باشند كه باعث افزايش ميزان تثبيت پروب شده وحساسيت ژنوسنسور حاصله را افزايش مي دهند. در نتيجه اين نانوحسگر به دليل قابليت شناسايي دقيق و سريع بيماري ليشمانيوز پوستي در حداقل زمان ممكن مي تواند در جهت جلوگيري از تاخير در شروع درمان بيماري و عوارض ناشي از بيماري موثر باشد، همچنين نقش بسزايي در كاهش خسارات اقتصادي-بهداشتي ناشي از اين بيماري ايفا كند.
نانو ميله هاي اكسيد مس كاربرد هاي بالقوه اي در سنسور هاي گازي، كاتاليست و مواد ترموالكتريك دارا هستند. براي ساخت نانوميله هاي اكسيد مس، از روش ميكروامولسيون شامل سيستم سه فازي آب /سيكلوهگزان /تريتونX100 استفاده شد.ميكرو امولسيون ها از نظر ترمو ديناميكي پايدار بوده و با انتخاب صحيح سور فكتانت تهيه مي شوند. مزيت اصلي اين روش در امكان كنترل دقيق اندازه ذرات وتوزيع آن هاست. نانو ميله هاي اكسيد مس از مخلوط كردن دو ميكروامولسيون حاصل مي شوند. پس از اختلاط دو ميكروامولسيون و در هنگام بر خورد واكنش بين اجزا اتفاق مي افتد و نانو ذرات تشكيل مي شوند.
موضوع ارائه شده تهيه ميكرودانه آلژينات /پكتين به عنوان حامل جديد كاركيومين است. حسن استفاده از اين بسترهاي آلژينات/پكتيني كنترل تجزيه پذير بودن آنها در محل مناسب و مورد نظر در سيستم زيستي و سميت كم آنها است. از آنجا كه كاركومين به عنوان يكي از مواد بازدارنده شيميايي سرطان هاي بسيار از جمله كلوني معرفي شده است، مي توان با تغيير تركيبات مورد استفاده در بستر آلژينات اپكتين حامل، به صورتي كاركومين را هدفيابي نمود تا در مكان هاي ديگر (غير هدف) رها نشود. كاركومين به عنوان ميهمان در حفره ايجاد شده توسط ميزبان محلول در آب يا ميزبان مقاوم تر و قابل هدف يابي در دستگاه گوارشي قرار مي گيرد. به اين منظوراز مخلوط 50/50% و 75/25%دو پلي ساكاريا پكتين و آلژينات براي در برگرفتن كاركيومين استفاده شد و با وارد سازي محلول در محلول كلريا كلسيم تلاش در جهت ايجاد دانه هاي مورد نظر مي نماييم. بعد از ساخته شدن دانه ها از محلول گلوتار آلدئيد به عنوان كراس لينكر استفاده مي شود. ابتدا تهيه ميكرودانه آلژينات /پكتين و در برگيري كاركيومين بيان و سپس بررسي ميزان و راندمان در برگيري كاركيومين در كمپلكس كوركومين- پليمر پلي ساكاريدي با روش اسپكتروسكوپي با استفاده از جذب كاركيومين و در آخر خصوصيات ميكرودانه آلژينات /پكتين توليد شده شرح داده مي شود.
نانو ذرات اكسيد نيكل كاربرد هاي بالقوه اي در مواد مغناطيسي، فيلم هاي الكتروكروميك، سنسورهاي گازي، باطري و كاتاليست دارا هستند. براي ساخت نانوذرات اكسيد نيكل ، از روش ميكروامولسيون شامل سيستم سه فازي آب /سيكلوهگزان /تريتون X100 استفاده شد.ميكرو امولسيون ها از نظر ترمو ديناميكي پايدار بوده و با انتخاب صحيح سور فكتانت تهيه مي شوند. مزيت اصلي اين روش در امكان كنترل دقيق اندازه ذرات وتوزيع آن هاست. نانو ذرات اكسيد نيكل از مخلوط كردن دو ميكروامولسيون حاصل مي شوند. پس از اختلاط دو ميكرو امولسيون و در هنگام بر خورد واكنش بين اجزا اتفاق مي افتدو نانو ذرات تشكيل مي شوند.
دستگاه اندازه گيري همزمان كلر و PH آب يك دستگاه الكتروشيميايي است كه در هر دو مورد پتانسيومتري و آمپرومتري عمل مي كند. اين دستگاه با استفاده از الكترودهايي ساده در مود پتانسيومتري pH آب را اندازه گيري مي كند. با باز كردن يك كليد اين دستگاه با استفاده از يك باتري قلمي در مود آمپرومتري مقدار كلر آب را اندازه مي گيرد. اين دستگاه كاربرد وسيعي در اندازه گيري كلر و pH آب از جمله اندازه گيري اين دو پارامتر در آب استخرهاي شنا دارد.
نانوفيبري تاكسل به عنوان يك داروي جدي ضد سرطان است. اين دارو شامل نانو ذرات حامل فيبروئين است كه بر روي آنها داروي پكليتاكسل بارگذاري شده است. پكليتاكسل داروي بسيار هيدروفوب است و فرمولاسيون رايج آن داراي سورفاكتانت غيريوني و اتانول به عنوان حلال است و كه واكنشهاي حساسيت زايي را ايجاد مي نمايد. استفاده بهينه از اين دارو نيازمند طراحي سيستمهاي حامل جدي ميكروسكوپي مي باشد. براي ساخت نانوفيبري تاكسل از روش ميكرواموليون شامل سيستم فازي آب / سيكلوهگزان / تري شون X100 استفاده شد. نانوفيبري تاكسل مي تواند به عنوان فرمولاسيون جديد داروي پكلي تاكسل استفاده شود. نانوذرات حامل باعث پايداري دارو شده و توانايي رهايي تدريجي دارو را دارند. ابتدا تهيه و تخليص پروتئين فيبروئين بيان و سپس به تهي نانوفيبري تاكسل پرداخته شده است.
سنسور داروي تزريقي تالاسمي (دفروكسامين) ساخته شده با ذرات نانو هسته - پوسته اي يك سنسور الكتروشيميايي براي داروي تزريقي دفروكسامين است هدف كار دستيابي به سنسوري با قدرت تشخيص بالا، حساسيت زياد به مقادير كم دارو ، ارزاني و سادگي استفاده از آن مي باشد. ابتدا روش سنتز نانو ذرات هسته - پوسته اي ، و سپس ساخت سنسور با استفاده از اين نانو ذرات و درنهايت تعيين مقدار اين دارو ارائه شده است.
موضوع مورد بررسي طراحي يك سنسور الكتروشيميايي با فناوري نانو براي تشخيص استيل سيستئين است. هدف كار دستيابي به سنسوري با قدرت تشخيص بالا حساسيت زياد به مقادير كم، ارزاني و سادگي استفاده از آن مي باشد. بخش اول شامل روش سنتز نانو ذرات هسته - پوسته اكسيد آهن - سديم كبالت هگزا سيانوفرات و بخش دوم تهيه سنسور با استفاده از اين نانو ذرات و در نهايت تعيين مقدار اين ماده است.
موارد یافت شده: 13